Tuesday, July 14, 2009

**Birthday Celebration**



                                                                    ~Home made Cake~

Aduh dah lama tak buka blog sendiri. Menjenguk blog orang lain rajin la tp puan nya sendiri blog bukan main susah. Satu..malas nk menaip, kedua..tade mood nk bercerita, ketiga..sibuk melayan anak-anak kt umah sampai byk cerita yg pending.  Alhamdulillah skang aku dah beransur pulih dr penyakit "morning sickness"(semenjak  3bln yang lepas). Kali ni tade perbezaan  ape2pun. Sama seperti time aisyah dulu. Tapi naluri hatiku berkata maybe baby boy kut kali ni. hehehe. Wait n see jek la ok. Yang penting aku n baby sentiasa sihat.

~Birthday boy cutting the cake~

~Our Malaysian group di PNG~


For the last pending story, on Thursday 2 July 2008, we were celebrating Azli's 26th Birthday at Jepello Restaurant(Italian Food).  Hampir 3 tahun Azli meraikan ulangtahun kt PNG. Tapi kali ni wife dia(Fiza) tade kat sini coz blik Malaysia menunggu ari nk bersalin nnti. Tak lama lagi Azli bakal menjadi menjadi "PAPA" jugak.hehehe. Im so happy for u bro. 

~Aisyah sambil isap jari~

~Aisyah kisses to Ijam~

~My big boy~

Many thanks to Azli for inviting me n family to his birthday celebration. May god bless him always dan hope cepat2la posting ke tempat lain pulak memandangkan dah 3 tahun kt PNG nih. For his birthday present aku buat special kek birthday utknye. Just a simple coklat cake. Mula2 tuh nk wat logo MU ala-ala tema kek bola la. Si  Azli ni kan mmg big fan of Manchester United. Tapi apakan daya,masa tak sempat, bahan2 pun tak cukup so aku just wat logo bola biasa jek. Hasilnye pun jadi la. Ye la dh lama tak ke dapur. Ni baru la nak warming up nk memasak smula n wat kuih-muih. Ijam & Aisyah pun syok makan kek tuh. Kalu dh nampak org menyanyi lagu birthday n nk potong kek mula la derang berdua ni perasan. Ingatkan birthday mereka sendiri. Nyway we all really had  a great time sampai aku dh mengah2 coz makan terlalu banyak sangat.hehehe.

9 comments:

nAdiRah said...

pandai ien buat kek. cantikkk... mesti sodapppp...

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

ala nad..kek biasa2 jek..takla sesedap secret recipe nye.hehehe

nmmy84 said...

wdh lum ade pengalaman baking kek lagi.takde saper ajar.klu buat sendiri takot tak jadi.hehe

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

ien dr dulu lg mmg minat wat kek2 nih wadah.kalu ikutkan tade sape yg ajar.ien pun byk wat rujukan melalui website,tv program dll.First time nk buat mmg tak mjdi, tp lama-kelamaan kalu kite dh tau mana kelemahan tuh insyaallah smua akn mnjdi n best.

Mrs.Nury said...

rajin betul u ngah siap buat kek coklat tp i miss ur carrotcake la.Anyway u takecare k jgn buat keje berat2 & I hope u pun cepat2 posting ke negara lain.Boring sey asyik tgk org PNG hehehe

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

Tq sis.Hope mulut u masin.doa2kan la ek.i pun dh lama tak wat carrot cake.pasni i nk wat pulak la.hehehe.

::It's Me:: said...

salam perkenalan,
baby tight dan legging yg comey dan cute...murah2 jer...grab it now!!!!

alladiin said...

camne cuaca kat sana...kompom best kan.. klu lah sy dpt gi mancing kat sana, sure best...

Pink dan Biru said...

hi mama aisyah dan ijam!
come visit our little shop
http://pinkdanbiru.blogspot.com
see ya!